Многолетнее медоносное растение, высотой 20-30 см. Размножают посевом семян в открытый грунт весной или через рассаду. Сбор зелени проводят дважды за сезон во время цветения, срезая верхнюю часть стебля вместе с листьями и цветками. Молодые побеги содержат эфирное масло, придающее зелени приятный лимонный аромат и слегка горьковатый вкус. Используют в кулинарии как пряно-ароматическую добавку к различным блюдам. В лечебных целях применяют в виде настоек и компрессов. Можно выращивать как декоративное растение.
Багаторічна медоносна рослина, висотою 20-30 см. Розмножують висівом насіння у відкритий ґрунт весною або через розсаду. Збір зелені проводять двічі за сезон під час цвітіння, зрізуючи верхню частину стебла разом з листками та квітками. Молоді пагони містять ефірне масло, що надає зелені приємного лимонного аромату та злегка гіркуватого смаку. Використовують в кулінарії як пряно-ароматичну добавку до різноманітних страв. В лікувальних цілях застосовують у вигляді настоянок та компресів. Можна вирощувати як декоративну рослину.