Позднеспелый сорт. Вегетационный период от всходов до спелости зерна 90-100 дней. Растение вьющееся, длиной 34м, требует опоры или посева вдоль высоких оград. Лопатки широкие, мясистые, без волокон, длиной 16-22 см, темнофиолетового цвета, высоких вкусовых качеств. Высевают семена после того, как минует угроза ночных заморозков. Собирают стручки фасоли выборочно, через каждые 35 дней. Используют для консервирования, замораживания, приготовления супов и гарниров. После кулинарной обработки лопатки становятся зеленого цвета.
Пізньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до стиглості зерна 90-100 днів. Рослина плетиста, довжиною 34м, потребує опори або посівів вздовж високих огорож. Лопатки широкі, м’ясисті, без волокна, довжиною 16-22 см, темнофіолетового кольору, високих смакових якостей. Висівають насіння після того, як мине загроза нічних заморозків. Збирають стручки квасолі вибірково, через кожні 35 днів. Використовують для консервування, заморожування, приготування супів та гарнірів. Після кулінарної обробки лопатки стають зеленого кольору.